Daly Martin Williams Architects

Bespoke ‘Tree House’ Dwelling approved at Commitee

We are delighted to share the news that our new dwelling design at Cotes Avenue, Poole has been unanimously approved at Committee today. This highly constrained site presented a number of challenges from the offset – A previously unused and overgrown wedge shaped plot, a history of planning refusals, a number of TPO’s and topography that slopes down dramatically from road level. Turning these constraints into opportunities, we have developed this design for a perched ‘tree house’ that nestles into the hillside on a raised deck, floating above the garden floor below. The
Read More

Mike Davies Lecture at AUB

DMWA had the pleasure of attending today’s RSH Partners’ fantastic lecture at the Arts University Bournemouth. Mike Davies, one of the practice’s founders, spoke about the philosphy of Mezotecture, and how this spacial concept has influenced so many of the practice’s high profile buildings, as well as smaller scale, and lower budget projects. The idea that a building is malleable over time is an interesting concept, and works well on large scales, like airports. The demand for evolution is paramount, and so incorporating a design element which shields a project from pla
Read More
DMWA team at Hauser & Wirth, Somerset

DMWA visit Hauser & Wirth in Somerset

This year, DMWA’s annual staff day out took place in Somerset, at the Hauser & Wirth Arts Centre. The gallery and gardens are set within an 18th century former farm complex, originally built with re-appropriated stone from nearby Bruton Abbey. Most recently, Paris studio, Laplace, has added two new wings to the cluster of farm buildings which carefully link to create a continuous internal space and enclosed courtyard. We were taken on a highly informative tour by gallery staff memeber, Dorcas Casey. An artist in her own right, Dorcas took us through the site, informing us of the rece
Read More

New design for Garden Pavillion

New commission for single storey rear extension to a family house, details on location to follow. Our client is seeking to extend their property to form a new kitchen and open plan family space. The proposed structure steps down from the existing floor level to relate to the sloping garden at the rear, creating a dramatic space with generous ceiling height. A semi sheltered rear terrace offers external amenity with solar shading on this south aspect. The building extent projects out from the line of the internal space, creating the appearance of a solid form with a lightweight structure sat wi
Read More

The Institute of Historic Building ConservationArchitects Registration BoardThe Royal Institute of British Architects