Daly Martin Williams Architects

Garden Pavillion
Dorset

New commission for single storey rear extension to a family house, details on location to follow.

Our client is seeking to extend their property to form a new kitchen and open plan family space. The proposed structure steps down from the existing floor level to relate to the sloping garden at the rear, creating a dramatic space with generous ceiling height. A semi sheltered rear terrace offers external amenity with solar shading on this south aspect. The building extent projects out from the line of the internal space, creating the appearance of a solid form with a lightweight structure sat within it.

We’re really exciting about the potential of this project at this early stage and look forward to developing a planning submission.

The Institute of Historic Building ConservationArchitects Registration BoardThe Royal Institute of British Architects