Daly Martin Williams Architects

Planning consent was granted in March by Poole Borough Council for 4 new dwellings at this highly desirable location at Lawrence Drive, Canford Cliffs. The plot enjoys elevated views across Parkstone Golf Club and is nested within the verdant setting of Branksome Park.

Our proposal comprises the replacement of an existing house with 4 new properties benefiting from a total floor area of over 13,000 ft2.

The site has been divided into two zones, with two 2.5 storey arts and crafts style properties set within the footprint of the existing house at the site entrance, and two subservient contemporary dwellings set at a lower level at the foot of the site. This concept was developed with a need to respond to the existing context, which is characterised by large arts and crafts dwellings set within generous verdant plots. The two properties at the foot of the site have been designed and orientated to minimise impact on the golf course and views from other existing properties.

The Institute of Historic Building ConservationArchitects Registration BoardThe Royal Institute of British Architects