Daly Martin Williams Architects

Sandbanks, Poole

Located at the tip of the Sandbanks Peninsular in Poole, this proposed three storey modern home has been designed around a number of key constraints that are unique to this exceptional location.

The ground floor footprint has been derived from the flood zone line on one side and tree constraints to the other, generating an unusual but dynamic internal space incorporating a non habitable programme of accommodation. The first floor takes on a more rational form, projecting beyond the flood zone beneath. Incorporating an open plan living and kitchen area, a full width ‘saw tooth’ glazing arrangement offers directed views towards Brownsea Island to the east, whilst negating overlooking to the adjacent dwelling to the north. The second floor takes the form of a subservient penthouse level, clad in timber, with louvres over.

A planning application for this exciting project was submitted to Poole Borough Council in May, for determination later in the summer.

 

 

The Institute of Historic Building ConservationArchitects Registration BoardThe Royal Institute of British Architects