Concept Design for Beach Cafe

This concept design has been prepared by DMW Architects in support of a bid for a new cafe at a prominent beach side location.

The building draws upon the geometry, scale and rhythm of the surrounding beach huts to ensure it will have a strong relationship with its immediate neighbours but also to present a harmonious and characteristic form when viewed from the surrounding SSSI.

An open-floor plan and clear span pitch roof over provides a great level of flexibility for covers/vendors requirements.
Upon arrival, the visitor will enter into a top-lit covered ‘courtyard atrium’ where the central bar and survey is located. To the back of the servery is ancillary service and storage space. The rest of the seaward floor plan opens-up to the panoramic views and external terrace.