Replacement Dwelling

Sterte, Poole

DMW Architects were commissioned in 2014 by a private client to design a replacement dwelling at this prominent site at Sterte Esplanade in Poole, Dorset. The site benefits from stunning, unobstructed views towards Holes Bay and the Hamworthy Marina.

The existing building is a small bungalow that is in poor condition, with only limited views towards Holes Bay. With a precedent set by other dwellings on the road, we have proposed a 2 storey form with provision for additional accommodation within the roof void in the form of an open mezzanine storey. The primary living spaces have been located at first floor, creating a dramatic vaulted living /dining room with a framed view toward the Bay.

Following a positive pre application process, the project gained full planning consent from Poole Borough Council in December 2014 and completed in 2016.

Sterte